2 z 5
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Badania potwierdzają, że spożywanie miodu obniża poziom...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/45/19/6548ea5f2b8df_o_large.jpg)
fot. rawpixel.com/Freepik
Ta pasta to samo dobro! Jest nie tylko pyszna, ale ma zbawienne działanie na serce oraz skórę. Możesz ją jeść, pić i aplikować na skórę
Miód i cynamon na za wysoki poziom cholesterolu
Badania potwierdzają, że spożywanie miodu obniża poziom cholesterolu LDL (złego) o 6-do 11 proc., a poziom trójglicerydów nawet o 11 proc. Jednocześnie miód może również podnosić poziom „dobrego” cholesterolu o około 3 proc.
Z kolei jedna dzienna dawka cynamonu obniżyła poziom cholesterolu całkowitego średnio o 16 mg/dl, cholesterolu LDL (złego) o 9 mg/dl i trójglicerydów o 30 mg/dl. Zaobserwowano również niewielki wzrost poziomu HDL (dobrego) cholesterolu.